R.I.P. Humlan

Julen kom av sig i år! Vår älskade 11-åriga storpudel Humlan dog efter bara några dagar efter att hon visat sig sjuk. Hon började kräkas och fick inte behålla maten. Efter röntgen och undersökningar så fick vi veta att hon hade tumörer i matstrupen. Är inte så lätt att operera på hund. Hon var ju 11 år så hon kanske inte ens skulle klara en sövning. Vi fick hastigt ta beslutet att hon skulle somna in.
Jag fattade aldrig att det var så illa, eftersom hon alltid kräkts när hon varit i löpen och när hon var skendräktig så tog inte så allvarligt på detta. Men hon gick ned i vikt och på slutet var hon ganska sjuk. Men hon sprang omkring och verkade inte alltför medtagen ändå. Som sagt fattade aldrig att det var så illa. Så att då besluta att hon skulle somna in blev som en chock! Dessutom hade jag vakat över henne tre nätter innan. Så jag var nog så omtöcknad när vi skulle säga adjö till henne.
Ja, livet och julen liksom kom av sig. Vi hade ju tagit bort kisse också bara två veckor innan Humlan blev dålig.
Så nu är Humlans svarta dotter Älva helt själv här med oss. Hon gick runt och letade och tittade i fönstret länge och undrade när kompisarna skulle komma hem.
Hon är lite mer tillbakadragen än vad Humlan var. Men jag älskar henne verkligen. Hon ligger i mitt knä när jag sitter framför TV-n och ligger bredvid mig på natten. Utan henne hade jag nog inte klarat detta.

Får i alla fall önska er alla en trevlig 3:e advent, och hoppas på en ljus framtid! ❤
12342807_10153264152931381_3954730430785474643_n

Det här inlägget postades i Mina hundar! och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

23 kommentarer till R.I.P. Humlan

 1. Jag skriver:

  Så tråkigt, väldigt sorgligt, Bibbi! Först Tuffa och nu Humlan. Det här låter kanske lite underligt men någonstans i min feberyra fick jag en bild av en hund som gick omkring och sörjde. Ta hand om dig och krama Älvan!
  Varm kram

  Gillad av 1 person

  • bibbipson skriver:

   Tack! ❤ Ja Älva sörjer nog. Det var först inatt som la sig på Humlans plats i sängen, det har hon aldrig tidigare gjort! Jag är så oerhört tacksam att jag har Älva nu. Under alla år har jag funderat på varför jag behöll henne, eftersom jag ofta är "barnvakt" åt dotterns två och sonen med flickeväns två små hundar. Det har blivit lite mycket ibland här hemma. Men nu förstår jag, hade inte klarat detta utan henne. Kramar henne ofta, och talar om att jag älskar henne. Hon är ju allt jag har nu. Sköt om dig själv nu. Kram! 🙂

   Gilla

 2. bibbishantverk skriver:

  Nu har ju din kisse fått en kompis i djurparadiset. Jag tror att både katten och hunden har det bra där de är och att de är tacksamma att ha fått vara tillsammans med er.
  Det är svårt att bli av med ett älskat husdjur. Mycket svårt. Jag tänker på dig och skickar en riktigt varm kram till dig.

  Gillad av 1 person

  • bibbipson skriver:

   Tack Bibbi! Jo, det känns lite bättre att tänka att de är där tillsammans.
   Det är så konstigt, har liksom inte ännu riktigt fattat att hon är borta. Känns bara som att hon är hos dottern och de är på någon hundutställning, och snart kommer tillbaka. Men förstår att det hade blivit samma utgång, oavsett hur jag agerat. Tusen tack för kramen, skickar en kram till dig också. 🙂

   Gilla

 3. Kristallina skriver:

  Så sorgligt, Bibbi. Kan tala om för dig att hundar är otroligt bra på att dölja även stora problem och smärta. Har upplevt det med en Dobermann vi hade. Det gick sedan också väldigt fort när vi äntligen upptäckte det.
  De tar med sig en bit av ens hjärta varje gång. Skickar en styrkekram.

  Gillad av 1 person

  • bibbipson skriver:

   Tack Kristallina! Jo, förmodligen hade hon dolt detta för oss. Tror att de gör detta när de är i ”flock” så att säga. Förmodligen hade det blivit samma utgång oavsett vad jag gjort. Hon hade kanske inte klarat fler undersökningar och sövningen heller.
   Ja, det är ju detta som är nackdelen med att ha hund, man kommer alltid till detta att man måste ta bort dem. Men jag har nog inte riktigt fattat detta ännu, känns bara som att dottern är på någon hundutställning med henne och snart kommer hem igen. Jo, hon har tagit en stor bit av mitt hjärta. Hon var verkligen speciell. Kram ❤

   Gillad av 1 person

 4. Ljusletaren skriver:

  Så vacker Humlan var! Vilken chock och jag kramar om dig hårt och torkar dina tårar ömt. Två kära husdjur som har gått vidare *snyft* En tröst är att de har sällskap av varandra där de nu är. Tur att du har arv av Humlan i hennes dotter så att hon lever vidare. Pussa Älva från oss alla och en bamsekram till dig och de dina. Låt all sorg få välla ut och håll den inte inne /kram

  Gillad av 1 person

  • bibbipson skriver:

   Tack! Jo, hon var speciell Humlan! Jo, jag hoppas de är där tillsammans.
   Jag är så oerhört glad att jag har Älva! Hade ju först inte tänkt ta någon valp då. Men hon ”såg” på mig, och då var det kört. Har under alla år inte förstått varför jag skulle ta henne, eftersom det ibland blivit lite mycket hundar här hemma när vi tagit hand om dotterns två storpudlar och sonen med flickeväns två små hundar. Men förstår det nu, skulle inte klarat detta utan henne. Jag pussar och kramar henne hela tiden.
   Det konstiga är att jag tror fortfarande att jag är chock, har liksom inte fattat detta ännu. Har knappt gråtit någonting sen vi kom hem därifrån veterinären. Hade ju inte sovit på tre nätter så allt blev väldigt konstigt. Däremot min karl blev jätteledsen, har aldrig sett han så ledsen förut.
   Tack! Kram till dig också!<3

   Gillad av 1 person

   • Ljusletaren skriver:

    Känner igen mig i detta med att två hundar och att sedan få säga adjö till en. Sorgen är svår med det finns en till som pockar på uppmärksamhet. Vet med mig hur jobbigt det är att vinka adjö till en hund och sedan återvända till ett tomt hem. Jag nästan klättrar på väggarna och det gick inte många veckor efter förra hunden innan Sokko fanns hos oss. Det alla säger är värst är när man till slut är för gammal att orka med en hund och att det då blir en chock av dess like med att inse detta. Du och jag har länge kvar till den händelsen får vi hoppas 🙂 Har glömt hur gammal Älva är? Sedan så är det som att förlora en människa och sorgen ter sig olika hos var och en. Förstår dig och din make så mycket så det anar du inte … jo, det gör du 🙂 /kram

    Gillad av 1 person

   • bibbipson skriver:

    Precis så är det som du skriver. Sen att förstå att man är för gammal att ha hund, det får vi hoppas dröjer ett tag.
    Älva är idag 6 1/2 år gammal. Men hoppas hon lever ett bra tag till.
    Känner igen den där känslan när det blir helt tomt, har varit med om det två gånger förut. Så jag visste hur det skulle varit om jag inte hade haft Älva nu. Hon är min tröst, sen har hon så mjuk päls och är väldigt kramig. Så förstår nu varför jag skulle ha henne när jag valde ut henne ur valpkullen våran. Är så oerhört glad att jag har henne idag! ❤
    Men som sagt: Julkänslan liksom kom av sig lite! Kram

    Gilla

   • Ljusletaren skriver:

    Kramar om dig och Älva plus resten av de dina. Tur att hon är i så bra och fin ålder *voff* /kram

    Gillad av 1 person

 5. Bibbi skriver:

  Men så får hon inte göra. Nu blev jag ledsen. ❤
  Vet att jag är "lite" sen men det har varit en del annat att tänka på här.
  Passar på att önska dig en god fortsättning på det nya året.

  Gillad av 1 person

  • bibbipson skriver:

   Nej, det var verkligen inte roligt detta. Men livet går vidare. Har inte riktigt orkat med bloggen på ett tag, men jag kommer tillbaka så småningom.
   Jag ligger även efter att kolla in era andras bloggar här på wp.
   Önskar dig också en god fortsättning på det nya året! (Eller kanske en bättre fortsättning på det nya året! 😉 ❤

   Gillad av 1 person

 6. nickasblogg skriver:

  Såg först bilden på den fina vovven och tryckte gilla, sen såg jag texten och tog bort gilla (om du undrar) Det är så sorgligt och hårt när våra fyrbenta vänner lämnar oss, min älskade Teo somnade för 2 år sedan och det går inte en dag utan att jag tänker på honom och saknar honom, så jag förstår verkligen vad du går igenom… men livet går vidare trots allt, sorgen finns kvar man lär sig bara att leva med den… ❤

  Gillad av 1 person

  • bibbipson skriver:

   Jo, så är det nog. Humlan var väldigt speciell. Men jag har kvar hennes svarta dotter Älva tack och lov. Förstod aldrig varför jag envist skulle behålla en valp när vi hade så många hundar hemma då. Men förstår det nu. Det hade blivit väldigt tomt utan henne. Katten hade vi tagit bort i början av samma månad. Så utan Älva så hade det varit alldeles tomt hemma. Vi tog hand om en katt en månad i januari, när den månaden var slut så ville han inte ha tillbaka katten. Så nu har vi en hund och en katt igen. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s